Setmana Europea de Mobilitat (SEM) a Catalunya

Setmana Europea de Mobilitat (SEM) a Catalunya

Com ja us vam informar en aquest post, al setembre va celebrar-se la Setmana Europea de la Mobilitat i, enguany, aquesta edició es celebra a Catalunya  de l’ 11 al 18 d’octubre. Així, la setmana pretén fomentar una ciutat més verda, promoure formes de mobilitat diferents al vehicle particular, mostrar altres usos de l’espai públic i millorar la qualitat de l’aire.

A nivell europeu, l’any passat es van adherir a la Setmana més de 2.000 ciutats i pobles, dels quals 260 eren catalans. Aquestes xifres constaten que Catalunya és un dels territoris europeus amb una participació més elevada a la Setmana de la Mobilitat.

Els diferents Ajuntaments col·laboren amb aquesta iniciativa aplicant mesures fixes. Així, l’any passat, per exemple, van aplicar-se 1500 mesures permanents, 30 més que l’any anterior. Aquestes accions es mantenen pels organismes adherits més enllà de la setmana. Les més habituals són les relacionades amb l’accessibilitat, la conversió en zones de vianants i la gestió de la mobilitat. També s’implanten mesures relacionades amb la distribució de mercaderies, noves formes d’ús racional del cotxe, moderació del  trànsit i sistemes de control d’accés, transport públic i noves instal·lacions per a bicicletes o millora de les existents.

A Catalunya, l’any passat hi va haver 108 adhesions (92 Ajuntaments, 15 empreses i un consell comarcal), es van organitzar 787 activitats permanents; 90 caminades en 64 municipis; 149 pedalades o activitats relacionades amb la bicicleta; i 2 curses de transport, una urbana i una altra d’interurbana.

Barcelona sense cotxes

D’altra banda, enguany Barcelona recuperarà, després de 12 anys, el Dia sense Cotxes que, no obstant, no es celebrarà en un dia feiner com s’havia previst inicialment, sinó que tindrà lloc demà  dissabte 17 d’octubre.  Aquesta diada va deixar de celebrar-se a partir del 2003, donat que la jornada, celebrada un dilluns durant la Mercè, va ser un fracàs i van acabant-se obrint al trànsit alguns dels carrers tallats inicialment. En aquesta ocasió, es tancaran al trànsit onze punts de la ciutat, tallant així un dels carrers principals de cada districte de la ciutat i realitzant, també, un tall a escala “de ciutat” que, en aquest cas, serà l’Avinguda Diagonal, entre Passeig de Gràcia i el Passeig de Sant Joan. El tall es produirà de les 10 del matí a les 20 hores i, a tots els trams tallats, les entitats dels barris organitzaran activitats lúdiques i culturals.

Per tant, us animem a sortir al carrer i gaudir d’aquest dia sense cotxes!

 

 

 

About the Author

Leave a Reply

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat
*

captcha *