Què és una anàlisi funcional de la ciutat?
Quan dissenyem els espais públics, hem de tenir sempre en compte les necessitats, la conducta, els desitjos i els interessos dels seus usuaris, és a dir, dels propis ciutadans. Per tant, la millora d’un espai no pot ser afrontada només a partir de les seves qualitats estructurals o físiques, sinó que s’ha de conèixer la realitat de l’entorn des d’un punt de vista més social, que incorpori les visions, vivències i aspiracions de les persones que seran beneficiàries de la seva millora.
Per aquest motiu, a URBANing realitzem anàlisis funcionals dels diferents espais i barris estudiats a través del plantejament de les següents qüestions: Per què ens movem per certs espais? Per què evitem determinats llocs? Per què certes zones es col·lapsen? Com travessem el carrer? On parem a parlar?
La resposta a aquestes qüestions ens proporciona informació molt valuosa sobre com utilitzem els espais públics. L’observació individualitzada és essencial donat que una acció individual, quan es troba amb altres accions individuals, a través de la seva suma es transformen en una acció col·lectiva i, aquesta última, ens permet detectar les característiques que atrauen o repel·leixen els ciutadans de certs espais concrets, com flueixen les relacions socials i quins són els diferents usos que se li dóna a aquest espai.
Pingback: URBANing Per on corre la gent a les grans ciutats? - URBANing
Pingback: URBANing Els camins de desig en la planificació urbana - URBANing