Què és una anàlisi funcional de la ciutat?

Què és una anàlisi funcional de la ciutat?

Quan dissenyem els espais públics, hem de tenir sempre en compte les necessitats, la conducta, els desitjos i els interessos dels seus usuaris, és a dir, dels propis ciutadans. Per tant, la millora d’un espai no pot ser afrontada només a partir de les seves qualitats estructurals o físiques, sinó que s’ha de conèixer la realitat de l’entorn des d’un punt de vista més social, que incorpori les visions, vivències i aspiracions de les persones que seran beneficiàries de la seva millora.

Per aquest motiu, a URBANing realitzem anàlisis funcionals dels diferents espais i barris estudiats a través del plantejament de les següents qüestions: Per què ens movem per certs espais? Per què evitem determinats llocs? Per què certes zones es col·lapsen? Com travessem el carrer? On parem a parlar?

Aforaments de l'Eixample

La resposta a aquestes qüestions ens proporciona informació molt valuosa sobre com utilitzem els espais públics. L’observació individualitzada és essencial donat que una acció individual, quan es troba amb altres accions individuals, a través de la seva suma es transformen en una acció col·lectiva i, aquesta última, ens permet detectar les característiques que atrauen o repel·leixen els ciutadans de certs espais concrets, com flueixen les relacions socials i quins són els diferents usos que se li dóna a aquest espai.

About the Author
  1. Pingback: URBANing Per on corre la gent a les grans ciutats? - URBANing

  2. Pingback: URBANing Els camins de desig en la planificació urbana - URBANing

Leave a Reply

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat
*

captcha *