Per què preferim certs espais públics?

Per què preferim certs espais públics?

A URBANing analitzem i treballem constantment els diferents aspectes que conformen l’espai públic amb la finalitat de crear entorns urbans de millor qualitat, heterogenis i sostenibles. La importància de l’espai públic radica en el fet de que aquest és el que dóna identitat i caràcter a la ciutat i és el punt de convivència i interacció social dels seus habitants.

Per aquest motiu, ens ha semblat interessant l’article What Makes a Successful Place? de Project for Public Spaces (PPS) on, a través de l’anàlisi i l’avaluació de milers d’espais públics d’arreu del món, s’han detectat les quatre qualitats que fan que un lloc sigui atractiu. Les característiques que comparteixen tots els espais exitosos són les següents: es tracta de llocs accessibles,  la gent hi realitza activitats quotidianes, són espais còmodes i amb bona imatge i, finalment, són llocs de trobada i d’intercanvi. D’aquesta manera,  PPS ha creat un diagrama amb l’objectiu d’ajudar a les persones a jutjar per sí mateixes qualsevol lloc, sigui bo o dolent.

The Place Diagram / Font: PPS

Per entendre una mica més aquesta anàlisi i conèixer les diferents qüestions que s’haurien de considerar i tenir en compte a l’hora d’avaluar aquests quatre aspectes, podeu consultar l’article de PPS a la seva pàgina web o fent click aquí.

About the Author

Leave a Reply

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat
*

captcha *