¡La ciutat, sense el meu cotxe!

¡La ciutat, sense el meu cotxe!

S’acaba la setmana europea de la mobilitat 2015 i, com ja us vam dir aquí, el 22 de setembre se celebra el dia europeu de La Ciutat sense el meu cotxe! Més de 220 ciutats espanyoles se sumaran a la iniciativa amb l’objectiu d’augmentar la consciencia pública sobre la contaminació i el consum  energètic excessiu. Inicialment, la celebració del Dia sense Cotxes va ser una iniciativa d’organitzacions ecologistes i de defensa de la bicicleta que va iniciar-se a la segona meitat dels 80, amb l’objectiu de modificar la cultura del cotxe per aconseguir ciutats més habitables.

Car free dayActualment, Espanya segueix sent un dels països amb més ciutats participants. Algunes de les ciutats que s’han unit a aquesta iniciativa enguany  són, en primer lloc, Madrid, que  tancarà la Gran Via, un dels principals centres neuràlgics de la ciutat, de les 9:00 a les 14 hores.  D’altra banda, València celebrarà el Dia sense Cotxes oferint  viatges gratuïts durant tota la jornada, tant als autobusos municipals com al metro, i tallant certs punts de la ciutat, reservant-los per a l’ús de vianants, ciclistes, autobusos, taxis i vehicles d’emergència. A més, la plaça de l’Ajuntament quedarà també tallada del trànsit motoritzat des de les 9:00 hores per a “configurar-se com un espai de convivència amb exposicions, activitats infantils i punts d’informació”. Per últim,  a Barcelona, on la setmana de la mobilitat es celebrarà del 11 al 18 d’octubre,  es tallarà el trànsit de la Diagonal, un dels eixos vertebradors de la ciutat,  en el seu tram central –entre Francesc Macià i Glòries– durant un dia laborable d’aquesta setmana.

Finalment, a nivell europeu, enguany París celebrarà el proper diumenge 27 de setembre el primer dia en la seva història sense transit motoritzat a la ciutat (Une journée Sans Voiture!). Així, des de les 11.00 fins les 18.00 hores, es prohibirà la circulació de vehicles motoritzat en 5 zones diferents de la ciutat.  A més, s’ha creat també un itinerari exclusivament per a vianants en el que no circularà cap vehícle. Al mapa, les zones en verd fosc són les zones en que estarà restringida la circulació de vehicles i la línia de punts roses és l’itinerari per a vianants.

Paris: Une journée Sans Voiture

 T’animem a que participis en aquest esdeveniment a la teva ciutat i gaudeixis d’un dia sense cotxes!

About the Author

Leave a Reply

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat
*

captcha *