Dia Mundial de les Ciutats 2015

Dia Mundial de les Ciutats 2015

El Dia Mundial de les Ciutats o World Cities Day es va celebrar per primer cop el 31 d’octubre de 2014, després de la seva aprovació oficial per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2013, sempre sota el lema Better City, Better Life. Enguany, per tant, es celebrarà per segon cop el proper dissabte 31 d’octubre.

L’objectiu d’aquesta celebració és reconèixer i destacar el paper que les ciutats i l’urbanisme intel·ligent ostenten en l’actual model de desenvolupament sostenible urbà, així com conscienciar de la importància d’un accés equitatiu i adequat a tots els serveis urbans bàsics, com a element clau per assolir una urbanització sostenible i, per tant, el desenvolupament econòmic i social generalitzat. Alhora, incentiva als governs i als associats del Programa Hàbitat a que planifiquin l’ampliació de les ciutats en ràpid creixement seguint les metodologies i els principis del desenvolupament sostenible, amb l’objectiu d’evitar la proliferació de barris marginals, millorar l’accés als serveis urbans bàsics, afavorir les polítiques de d’habitatges inclusives, augmentar les possibilitats de treball i crear unes condicions de vida segures i saludables.

Dia Mundial ciutats / Font: Ministerio de Desarrollo Urbano y Vivienda

Cada any es selecciona un tema diferent, ja sigui per promoure l’èxit de la urbanització o per fer front a d’altres objectius específics. El tema específic d’enguany és Designed to live together i l’acte central del dia tindrà lloc a Milà (Itàlia). Actualment, la meitat de la humanitat viu en ciutats i es preveu que en dues dècades quasi el 60% viurà en zones urbanes. A mesura que les ciutats creixen en mida i població, l’harmonia entre els aspectes espacials, socials i ambientals i els seus habitants es torna de vital importància. Aquesta harmonia, per la seva banda, es basa en dos pilars fonamentals: equitat i sostenibilitat. En aquest context, la urbanització planificada maximitza la capacitat de les ciutats per generar treball i riquesa i, alhora, fomenta la diversitat i la cohesió social entre classes, cultures, ètnies i religions diferents.

El lema d’enguany, per tant, remarca la importància de que crear ciutats pensades per viure junts, crear oportunitats, permetre la connexió i interrelació i facilitar la utilització sostenible dels recursos compatibles.

About the Author

Leave a Reply

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat
*

captcha *