Avui Barcelona és més verda! Park(ing) Day 2015

Avui Barcelona és més verda! Park(ing) Day 2015

Parking Day Adelaide/ Font: The Culture Trip Ltd

Com ja us vam informar en aquest post, aquesta setmana es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) o European Mobility Week. Per aquest motiu, avui, divendres 18 de setembre, té lloc a Barcelona el Park(ing) Day Barcelona 2015.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que es realitza a més de 200 ciutats d’arreu del món, on diverses entitats i la ciutadania transformen, durant un dia, les places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de donar a conèixer la necessitat d’un model de ciutat més verda, amb més espai públic de qualitat i que aposti per una mobilitat sostenible. El projecte va començar a San Francisco l’any 2005 i es va celebrar per primer cop a Barcelona al 2014, amb la participació de 40 entitats i la realització de 30 instal·lacions.

A URBANing, ens hem inspirat en aquesta iniciativa internacional a l’hora de redactar algunes de les propostes de disseny de l’espai públic. Un exemple concret el trobem al projecte d’”Implantació d’illes de vianants al centre de Sabadell”, en el qual vam proposar la desaparició de certes places d’aparcament i la substitució per altres activitats, per tal de donar resposta a les problemàtiques que vam detectar durant la realització de “l’estudi físic i funcional del sector Salut-Creueta del centre de Sabadell”.

Aquestes problemàtiques deriven del fet de que, en aquest sector, gran part dels vials presenten una amplada insuficient per admetre aparcament. Tot i així, però,  molts carrers en tenen i, per tant, o bé les voreres o bé la calçada estan infradimensionades. Paral·lelament a aquest problema, la manca d’espais lliures que ofereixin llocs de passeig i d’estada en aquesta zona és evident.

Materialització proposta URBANing

D’aquesta manera, una de les actuacions de baix cost que vam proposar va ser l’eliminació de tot o part de l’aparcament dels carrers Sant Honorat, Les Paus i La Lluna amb l’objectiu de guanyar espai per a les persones mitjançant la substitució d’aquestes places per activitats com: espais amb vegetació, places d’aparcament per minusvàlids, aparcament per a bicicletes, zones d’estada, terrasses de bars o jocs infantils pintats a terra.

Estat actual i proposta

Per tant, mitjançant petites actuacions de baix cost, podem millorar un espai, fer-lo més agradable, més flexible i recuperar per a les persones espais que estaven destinats al vehicle.

 

About the Author

Leave a Reply

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat
*

captcha *