Arriba la setmana europea de la mobilitat 2015!

Arriba la setmana europea de la mobilitat 2015!

Demà comença la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) o European Mobility Week . Aquesta iniciativa  es celebra cada any del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents. D’aquesta manera, es tracta d’una campanya de conscienciació dirigida a sensibilitzar, tant a responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives de l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l’ús de mètodes de transport més sostenibles, com el transport públic, la bicicleta o els desplaçaments a peu.

A més, fent-ho coincidir amb la jornada final, el 22 de setembre es celebra el dia europeu de La Ciutat sense el meu cotxe! Enguany, es sumaran més de 100 ciutats espanyoles a la iniciativa amb l’objectiu de sensibilitzar als ciutadans de la necessitat de canviar els nostres hàbits de mobilitat urbana.

En aquesta edició 2015, el lema principal de la SEM és “ESCULL, CANVIA, COMBINA. LA TEVA MOBILITAT”, amb el qual es pretén destacar que la combinació de diferents mètodes de transport és, en molts casos, més ràpid, econòmic i agradable que el cotxe privat i, a més, evita congestions i accidents de trànsit, millora la nostra salut i ajuda al medi ambient.

Setmana de la Mobilitt Sostenible

L’any passat, Barcelona va sumar-se un any més a la iniciativa sota el lema europeu “Fem el carrer més nostre” , duent a terme diverses activitats com la primera edició del Park(ing) Day , diversos itineraris culturals amb bicicleta, pedalades, caminades, curses de transport i vàries sessions de reflexió, informatives i de sensibilització i promoció de la mobilitat sostenible.

Aquest any, no obstant, la setmana de la Mobilitat a Catalunya  es celebrarà de l’11 al 18 d’octubre així que, més endavant, us informarem de les diferents activitats i propostes interessants que s’aniran realitzant!

About the Author